Gå rett til innhold
<
<
Yngve

Yngve Heggelund

Seniorforsker

ynhe@norceresearch.no
+47 917 97 224
Nygårdsgaten 112, 5008 Bergen, Norway

Jeg er seniorforsker i NORCE Energi og Teknologi, gruppe for Digitale Systemer. Jeg har en doktorgrad i anvendt matematikk fra Universitetet i Bergen.

Jeg begynte å jobbe på Christian Michelsen Research i 2001, og har spesiell interesse for programvareutvikling, data-analyse, dataprosessering, modellering, simulering og datavitenskap generelt. Anvendelsesområdene er flere, inkludert prosessering og tolkning av distribuerte fiberoptiske målinger (DAS) og prosessering og tolkning av marin akustikk.

Siden 2009 har flere av prosjektene mine vært innen havvind. Jeg var med i FME-senteret NORCOWE (Norwegian Centre for Offshore Wind) fra starten i 2009 - et FME senter for forskning på havvind. Siden dette har jeg hatt prosjekter som har dreiet seg om flere aspekter ved havvind blant annet beslutningsstøtte for installasjon (DECOFF), raske simuleringer av vaker (NORCOWE, CONWIND), måling av vindressursen (COTUR) og simulering av energisystemer i forbindelse med elektrifisering av olje- og gass-installasjoner med vindenergi (ELOGOW).

Se alle prosjekter
Se alle publikasjoner på Cristin

Aktuelt