Gå rett til innhold
<
<
V3Geo: en sky-basert 3D modell database for geovitenskap

V3Geo: en sky-basert 3D modell database for geovitenskap

V3Geo er en tilpasset, sky-basert database for deling og visualisering av 3D-modeller som har opphav i geovitenskap. Databasen inneholder flere hundre høykvalitetsmodeller av blotninger og steinprøver, lastet opp og delt av det vitenskapelige og profesjonelle geovitenskapssamfunnet. Offentlige modeller er tilgjengelige med Creative Commons (CC) lisenser, som er tilrettelagt for bruk i klasserom, publikasjoner, forskning eller som et grunnleggende element i virtuelle felt-turer eller ekskursjoner. Privat modell-lagring er også tilgjengelig. En viktig fordel av V3Geo er å kunne lagre og visualisere veldig store modeller delt opp i flere seksjoner. Dette gjøre at det er mulig å håndtere modeller med høy oppløsning eller som strekker seg over store område uten at detaljnivået reduseres. I V3Geo kan alle modellene visualiseres i nettleseren ved bruk av en integrert app for 3D-visning. For videre analyse, presentasjon eller bruk i virtuelle felt-ekskursjoner kan modellene åpnes i programvaren LIME via direkte tilkobling til dataskyen.

, V3Geo sky-basert modelldatabase, med verktøy for søk og resultatfiltrering, samt eksempler på 3D-modeller som vises i nettleseren (Mediumfjellet, VOG Group, https://v3geo.com/model/142; Aspalmo, VOG Group, https://v3geo.com/model/71)., Figure8, ,

V3Geo sky-basert modelldatabase, med verktøy for søk og resultatfiltrering, samt eksempler på 3D-modeller som vises i nettleseren (Mediumfjellet, VOG Group, https://v3geo.com/model/142; Aspalmo, VOG Group, https://v3geo.com/model/71).

Kontaktperson:

Simon John Buckley

Forsker I - Bergen
sibu@norceresearch.no
+47 56 10 71 07