Gå rett til innhold
<
<
Impetus4Change

Impetus4Change

Det overordnede målet for Impetus4Change (I4C) er å forbedre kvaliteten, tilgjengeligheten og brukervennligheten til klimainformasjon og klimatjenester på lokalt og regionalt nivå. Det er der konsekvensene blir synlige og tilpasning må gjennomføres. Uten slik tilnærming klarer vi ikke å styrke og støtte brukernes muligheter for å planlegge og handle.

Hva må til?

For å få dette til må vi forbedre forståelsen og strømmen av klimainformasjon gjennom alle kunnskapsnettverk; og ha med både sesong og langvarige varsler som tiårige prognoser av forbedret kvalitet;

Det må utvikles nye metoder for å nedskalere prognoser til lokale behov, farevurderingene må forbedres oversettes til informasjon for lokale risikovurderinger.

Det jobbes mot et mål om sømløse klimatjenester fra alle kanter og det kan man oppnå gjennom tverrfaglige tilnærminger, og ved å utvikle formålstjenlige "Tilpasningspakker" lokalt. Derfor har man fire ulike byer i Europa som testcaser; Bergen, Barcelona, Paris og Praha. (Les mer om pilotene på engelsk på IC4 sin hjemmeside)

Vi må videre sikre høy effekt og synlighet gjennom robust og målrettet kommunikasjon og engasjement. Vi må forplikte oss å dele kunnskapen fra prosjektet gjennom utvikling av åpneverktø og utnyttelse av data- og modellresultater via relevante plattformer. Slik kan vi sikre forbedret tilgjengelighet og brukervennlighet av klimakunnskapen.

I4C-tilnærmingen er å adressere og forbedre hele verdikjeden for kortsiktige prognoser fra globalt klima til å se de lokale konsekvenser. Mange av våre grunnleggende vitenskapsaktiviteter innen modellering, nedskalering og tilpasning av kortsiktig klima er nyskapende og eksperimentelle.

I tillegg vil I4C inkludere et ekspertteam av samfunnsvitere som skal sikre en grundig samproduksjon ved transformeringen av data til informasjon, informasjon til kunnskap og kunnskap til handling.

Kontaktperson

Stefan Pieter Sobolowski

Forsker I - Bergen

stso@norceresearch.no
+47 56 10 75 54
+47 911 78 962

Prosjektfakta

Navn

Impetus4Change

Status

Aktiv

Periode

01.11.22 - 31.10.26

Sted

Bergen

Prosjektets hjemmeside

https://impetus4change.eu/

Se alle prosjekter