Gå rett til innhold
<
<
Jan

Jan Einar Gravdal

Sjefsforsker

jagr@norceresearch.no
+47 51 87 56 19
Nygårdsgaten 112, 5008 Bergen, Norway

Det er inspirerende og spennende å jobbe med teknologi som bidrar til betydelig reduksjon av klimagassutslipp fra petroleumsvirksomheten, og samtidig å være med på å løse utfordringene knyttet til energiproduksjon og energisikkerhet i en større sammenheng .

Jeg er sjefsforsker i NORCE Energi der jeg jobber i gruppen Energimodellering og Automatisering. Jeg er også Førsteamanuensis II ved Universitetet i Stavanger, der jeg jobber ved det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

Min ekspertise er innenfor matematisk modellering, og spesielt innenfor prosessovervåking og styring av komplekse og dynamiske prosesser. Som førsteamanuensis har jeg ansvar for undervisning og veiledning av master og PhD studenter ved institutt for energi- og petroleumsteknologi.

Jeg har min utdanning fra Høyskolen i Bergen, Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger og University of Houston. Jeg har en doktorgrad i energi- og petroleumsteknologi, hovedfag i anvendt matematikk, bachelor i marinteknikk, , samt årsstudium i økonomi og administrasjon.

Jeg har lang og bred erfaring både som forsker, foreleser, prosjektleder, og som administrativt ansvarlig for en forskningsgruppe. Siden 2015 har jeg ledet utviklingen og tilgjengeliggjøring av forsknings- og utdanningsinfrastrukturen OpenLab. OpenLab er utviklet for å akselerere opptaket av ny teknologi og for å fornye utdanningen av fremtidens ingeniører og forskere innenfor energi-fagene. OpenLab er på norsk veikart for forskningsinfrastrukturer og har et utviklingsbudsjett på 48 millioner kroner. Fra 2011 ledet jeg programmet «Sikrere og mer kostnadseffektiv boring» under DrillWell, et senter for forskningsbasert innovasjon ledet av NORCE. Jeg har også hatt gleden av å delta i utviklingen av kommersielle suksesser fra idéstadiet til bredt implementert teknologi.

Se alle prosjekter
Se alle publikasjoner på Cristin

Aktuelt