Gå rett til innhold
<
<
Søren

Søren Djørup

Forsker II

sodj@norceresearch.no
+47 51 87 51 30
Prof. Olav Hanssensvei 15, 4021 Stavanger, Norway

Jeg har en bakgrunn i politisk økonomi og bærekraftig energi. Jeg har en master i Political Economy fra University of Manchester (2012), en master i samfunnsøkonomi fra Aalborg Universitet (2013) og PhD-grad i bærekraftig energiplanlegging fra Aalborg Universitet (2016).

Jeg har jobbet som forsker og underviser i bærekraftig energiomstilling på Aalborg Universitet fra 2013 til 2021. Siden 2021 har jeg jobbet med energipolitiske spørsmål i forskningsgruppen Klima, Miljø og Bærekraftig utvikling i Stavanger.

Jeg har primært bedrevet forskning innom politiske og økonomiske problemstillinger forbundet med fornybar energi, energieffektivitet og energisystem-integrasjon. For tiden er jeg involvert i en rekke prosjekter innenfor den grønne skifte i energisystemet. Dette inkluderer blant annet kartlegging av overskudsvarme i det nordisk-baltiske prosjektet WasteHeatSES, integrasjon av fornybare energisystemer i de europeiske prosjektene ROBINSON, Trineflex og ELEXIA, energi data spaces i OMEGA-X og betingelsene for ny kraftkrevende industri i RFF-prosjektet FornyAgder.

Søren Djørup

Divisjon

Helse og samfunn

Forskergrupper

Klima, miljø, bærekraft

Mer info om Søren

Se profil i Cristin

Last ned pressebilde
Se alle prosjekter

Aktuelt