Gå rett til innhold
<
<
Erlend

Erlend H. Vefring

Konstituert avdelingsleder Energi, Senterdirektør DigiWells

erve@norceresearch.no
+47 51 87 56 40
+47 900 39 606
Nygårdsgaten 112, 5008 Bergen, Norway

Jeg er direktør for Senter for Forskningsbasert Innovasjon (SFI) «DigiWells» og Vice President i NORCE Energi. Jeg jobber med strategi og eksternt samarbeid i tillegg til senterledelse, prosjektgjennomføring og prosjektutvikling. Det er en stor glede å kunne jobbe i NORCE med så mange hyggelige og dyktige personer.

Min dr. grad er fra Universitet i Bergen, hvor jeg også har jobbet som professor II, er innen anvendt matematematikk, akustikk. Etter at jeg avla min dr. grad har jeg jobbet med bore- og brønn-teknologi, oppdatering av reservoar simulerings modeller, data assimilering, monitorering og automatisering av boreprosessen, geostyring for økt utvinning og digitalisering for å forbedre arbeidsprosessene på tvers av forskjellige undergrunns fagdisipliner og selskaper.

Jeg har lang og omfattende erfaring med prosjekt- og programledelse innen forskning, utvikling og innovasjon. Jeg har også hatt gleden av å følge flere utviklingsløp helt fra idestadiet til vellykkede og meget bredt implementerte teknologier. Dette har gitt meget god innsikt i innovasjonsprosesser med deltakelse i alt fra ide-generering og helt til å sitte i styret for selskap som skal kommersialisere teknologien.

Jeg har også engasjert meg i å få til bedre samarbeid mellom myndigheter, industri og akademia. Blant annet var jeg initiativtaker til å etablere næringsklynge i Stavanger innen petroleum og fornybar energi og dette er nå blitt realisert gjennom næringsklyngen «Norwegian Energy Solutions». Videre har jeg vært initiativtaker til og formann i styringskomiteen for en internasjonal konferanse som har vært arrangert 5 år på rad i Stavanger med automatisering, digitalisering og samarbeid innen subsurface disiplinene som tema.

For tiden er jeg involvert i to større «Joint Industry Prosjekter» hvor jeg er formann i styringskomiteen og har vært helt sentral i utvikling og etablering av prosjektene. Disse prosjektene er «Geosteering for IOR», og «Demonstration of Automatic DrillingProcess Control». Jeg sitter også i styret for det Nasjonale IOR senteret i Norge.

Fra 2020 har jeg vært direktør for Senter Forskningsbasert Innovasjon (SFI): «DigiWells: Digital Well Center for Value Creation, Competitiveness and Minimum Environmental Footprint». Målsettingen er å utvikle ny kunnskap, metoder og innovative løsninger for å optimalisere brønnleveranse prosessen med hensyn til verdiskapning og fotavtrykk.

Erlend H. Vefring

Divisjon

Energi og teknologi

Mer info om Erlend

Se profil i Cristin

Åpne CV

Se alle prosjekter
Publikasjoner
Principles for a hierarchical earth model representation aiming towards fit-for-purpose grid resolution – 2019
Ensemble-based decision-support workflow for operational geosteering – 2018
A Methodology for Effective Earth Model Management while Geosteering – 2018
An Interactive Decision Support System for Geosteering Operations – 2018
A Novel Method for Locally Updating an Earth Model While Geosteering – International journal of geosciences 2017
A novel method for multi-resolution earth model gridding – 2017
Ensemble-based framework for proactive geosteering – 2015
Optimization of well trajectory under uncertainty for proactive geosteering – SPE Journal 2015
Evaluation of Coordinated Control During Back- Pressure MPD Operations – 2014
On Bias Correction for Parameter Estimation Problems with Applications to Model Updating for Geosteering – 2014
Adaptive Feedback Control of Magnetic Suspension System Preceded by Bouc-Wen Hysteresis – IEEE Conference on Industrial Electronics and Applications 2012
A strategy for Effective Loccal Updates of the Geological Structure in an Earth Model during Drilling – 2012
Optimization of Well Trajectory under Uncertainty for Proactive Geosteering – 2012
Tuning of Computer Model Parameters in Managed-Pressure Drilling Applications Using an Unscented-Kalman-Filter Technique – SPE Journal 2010
Adaptive Observer for Kick Detection and Switched Control for Bottomhole Pressure Regulation and Kick Attenuation during Managed Pressure Drilling – American Control Conference (ACC) 2010
Tuning of Computer Model Parameters in Managed Pressure Drilling Applications Using an Unscented Kalman Filter Technique – SPE Journal 2010
Reservoir monitoring and continuous model updating using ensemble Kalman filter – SPE Journal 2005
Nonlinear Propagation and Interaction of Collinear Sound Beams. Report No.86 October 1989 – Universitetet i Bergen 1989
Numerical computation of a finite amplitude sound beam – UiB-MatNat: Matematisk institutt 1986
Se alle publikasjoner på Cristin