Gå rett til innhold
<
<
Camilla

Camilla Stoltenberg

Konsernsjef

csto@norceresearch.no
Tullins gate 2, 0166 Oslo, Norway

Camilla Stoltenberg er utdannet lege og har en doktorgrad i epidemiologi fra Universitetet i Oslo. Hun har også studert sosiologi ved Universitetet i Oslo, og sosialantropologi/medisinsk antropologi ved University of California i Berkeley og San Francisco. Hun var postdoktor ved Universitetet i Oslo og Statens Institutt for Folkehelse i 1998-2001 og gjesteforsker ved Harvard School of Public Health og ved Columbia University i New York i 2000-2001.

Camilla Stoltenberg har hatt bistilling som professor ved Universitetet i Bergen, Institutt for global helse og samfunnsmedisin, siden 2012, og er aktiv som forsker. Hun har ledet en rekke forskningsprosjekter med midler fra EU, Forskningsrådet og National Institutes of Health i USA.

Fra 2001 var hun i toppledelsen i Folkehelseinstituttet (FHI), først som divisjonsdirektør for epidemiologi, deretter som assisterende direktør, og fra 2012-2023 som direktør. Som leder i FHI har hun hatt ansvar for nasjonale strategiske prosjekter spesielt knyttet til infrastruktur for forskning og analyse. I perioden 2020-2023 var hun FHIs fremste talsperson i håndteringen av koronapandemien.

Hun er samfunnsengasjert og bredt engasjert i forskning og forskningsstrategi, og har hatt en rekke nasjonale og internasjonale verv og oppdrag.

Camilla Stoltenberg

Mer info om Camilla

Se profil i Cristin

Se alle publikasjoner på Cristin

Aktuelt