Gå rett til innhold
<
<
Åpnet NORCE-ledet petroleumssenter

Åpnet NORCE-ledet petroleumssenter

Aktuelt

Publisert: 08.09.2022
Oppdatert: 26.01.2023

Veronica Helle

- Dette er en favorittdag på jobben, fordi dette handler om fremtiden vår. Jeg får være med på et viktig skritt i energiforskningen i Norge, når vi nå åpner Centre for Sustainable Subsurface Resources (CSSR). Dette senteret bygger på flere tiår med petroleumskompetanse for å møte morgendagens utfordringer, sa olje- og energiminister, Terje Aasland, da han åpnet NORCE-ledet petroleumssenter onsdag.

Rune Rolvsjord, NORCE, - Det er en stor ære for meg å åpne dette fremtidsrettede senteret, sa olje- og energiminister, Terje Aasland, da han åpnet NORCE-ledet petroleumssenter i Bergen onsdag. Leder for CSSR, Sarah Gasda (t.v) og Martin Fernø, Universitetet i Bergen (t.h) holder båndet. Ketil Djurhuus, NORCE (bak)., CSSR snorklipping foto Rune Rolvsjord NORCE, ,

Kilde:
Rune Rolvsjord, NORCE

- Det er en stor ære for meg å åpne dette fremtidsrettede senteret, sa olje- og energiminister, Terje Aasland, da han åpnet NORCE-ledet petroleumssenter i Bergen onsdag. Leder for CSSR, Sarah Gasda (t.v) og Martin Fernø, Universitetet i Bergen (t.h) holder båndet. Ketil Djurhuus, NORCE (bak).

Senteret skal skaffe ny kunnskap og utvikle bedre digitale metoder for energieffektiv reservoarstyring, og legge til rette for lagring av karbon og hydrogen.

- Vi skal hjelpe beslutningstakere og bedriftsledere å ta gode beslutninger i energiomstillingen, sa Sarah Gasda, leder for CSSR og forskningsleder i NORCE.

Som hånd i hanske

- På mange måter passer senteret CSSR som hånd i hanske med den politikken vi ønsker å føre på energi- og forskningsområdet. Nøkkelen til utslippsreduksjoner ligger nettopp i forskningen og at selskapene tar i bruk forskningen. Vi politikere skal legge til rette for rammevilkår og peke ut en retning, men det er næringslivet og forskningen som sitter på løsningene, sa Aasland.

Konsernsjef i NORCE, Kristin Wallevik og rektor ved Universitetet i Bergen, Margareth Hagen er glade for samarbeidet med hverandre, med nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer, og med industrien.

Fremtidens løsninger

- Et slikt senter gir våre beste og verdensledende forskere anledning og tid til å sette seg inn i de største utfordringene i vår tid. Her vil forskerne bruke mange års erfaring fra petroleumsforskning inn mot det grønne skriftet. Det skal bygges opp ny kompetanse i tett samarbeid med industrien og vi vil kunne levere framtidsrettede løsninger, sa Wallevik.

- Petrosenterets ambisjoner og fokusområder passer godt med det industrien trenger i mange tiår fremover. Samarbeid og langsiktig arbeid er viktig for å lykkes, sa Camilla Vavik Pedersen, i Equinor.

Rune Rolvsjord, NORCE., Olje- og energiminister, Terje Aasland og Sarah Gasda, leder for CSSR og forskningsleder i NORCE., CSSR Aasland Gasda foto Rune Rolvsjord NORCE, ,

Kilde:
Rune Rolvsjord, NORCE.

Olje- og energiminister, Terje Aasland og Sarah Gasda, leder for CSSR og forskningsleder i NORCE.

Kontakt

Sarah Eileen Gasda

Forskningsleder Computational Geosciences and Modelling - Bergen
sgas@norceresearch.no
+47 56 10 71 14
+47 905 08 106

Se alle prosjekter

Hold deg oppdatert på nyheter og innovasjon fra NORCE

Meld deg på nyhetsbrevet vårt