Gå rett til innhold
<
<
Stian

Stian Andre Solbø

Konstituert forskningsleder Drones and Autonomous Systems

ssol@norceresearch.no
+47 975 86 835
Siva Innovasjonssenter, Sykehusvn 21, 9019 Tromsø

Jeg har doktorgrad i satellittfjernmåling, og har jobbet med fjernmåling fra droner siden 2005. Min forskningsgruppe var pioner med BVLOS operasjoner i Norge. De første årene var det mye bruk av droner for innhenting av data for miljø- og klimaforskning. I de senere årene har det blitt mer industri- og næringsrettet fokus med prosjekter innen instrumentering og sensorutvikling. Der hvor vi de første årene stort sett måtte produsere egne droner fordi det bare var militært utstyr som hadde de kapasitetene vi behøvde, til en pris som var uoppnåelig i forskningsverden, har nå sivil droneindustri blitt moden med mange aktører og solid utvalg av modne hyllevaresystemer.

I dagens prosjektportefølje hjelper vi typisk kundene med å utvikle morgendagens løsninger for eksisterende og fremtidige droner. Typiske prosjekter går på utvikling av nye sensorer og nyttelaster som benytter radar og/eller hyperspektrale kamera, autonom måling og navigasjon eller dataprosessering om bord på droner og sanntids deling av data og samhandling med andre aktører.

Jeg har erfaring med å lede prosjekter både mot industri, offentlige etater og akademia. Både norske og utenlandske partnere.

Stian Andre Solbø

Divisjon

Energi og teknologi

Forskergrupper

Droner og autonome systemer

Mer info om Stian

Se profil i Cristin

Åpne CV

Se alle publikasjoner på Cristin

Aktuelt