Gå rett til innhold
<
<
Gilda

Gilda Seddighi

Forsker II

gsed@norceresearch.no
+47 56 10 76 67
+47 400 65 705
Nygårdsgaten 112, 5008 Bergen, Norway

Jeg har en doktorgrad fra Fakultet for samfunnsvitenskap med tilknytning til både Institutt for informasjons- og medievitenskap og Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved Universitetet i Bergen.

I flere år har jeg jobbet med ulike prosjekter som utforsker konsekvensene av digitalisering av arbeidslivet på kvinners karriere innen teknologidrevet arbeidsinnovasjon, utvikling og forskning. I tillegg har jeg forsket på måter å øke kjønnsbalansen i teknologidrevet innovasjon.

Gjennom dette arbeidet har jeg utviklet en stadig større interesse for hvordan digitalisering påvirker marginaliserte grupper. Det har ført til at jeg også forsker på digitale ferdigheter blant ungdom som ikke er i arbeid, utdanning eller opplæring (NEET).

Jeg har også ledet flere forskningsprosjekter med fokus på dataspillvaner blant ungdommer med innvandrerbakgrunn, med en spesiell interesse for å navigere mot grupper som opplever ekskludering.

Nylig har jeg vært involvert i prosjekter som utforsker bruken av kunstig intelligens i offentlig sektor og de potensielle risikoene for diskriminering som er forbundet med bruken av det.

Gilda Seddighi

Forskergrupper

Arbeidsliv

Mer info om Gilda

Se profil i Cristin

Åpne CV

Se alle prosjekter
Se alle publikasjoner på Cristin

Aktuelt