Gå rett til innhold
<
<
Adrián

Adrián Jaén-Gil

Forsker III

adja@norceresearch.no
+47 51 87 54 98
Mekjarvik 12, 4072 Randaberg, Norway

Adrián Jaén-Gil er en miljøanalytisk kjemiker med en mastergrad i anvendte kromatografiske teknikker og en Ph.D. innen vannvitenskap og teknologi.

Hans forskning omfatter studier av opphav, skjebne og økologisk påvirkning fra nye forurensende komponenter (inkludert legemidler, plantevernmidler, industrielle kjemikalier, mikroplast og plasttilsetningsstoffer, samt deres transformasjonsprodukter og metabolitter) i miljøprøver og biota. Hans ekspertiseområde er utvikling av analytiske metoder ved bruk av væske- og gasskromatografi koblet til lav- og høyoppløselig massespektrometri for identifisering og kvantifisering av organiske forbindelser (target-, suspected-, and non-target) relatert til miljøet.

Han er for tiden involvert i et studium som omfatter forekomst av mikroplast og plasttilsetningsstoffer i ulike miljøøkosystemer, og som representerer en risiko for marine organismer og menneskers helse. Forskningen hans omfatter også utvikling av miljøvennlige vannbehandlingssystemer for reduksjon av forurensning, gjenbruk av vann og gjenvinning av ressurser.

Adrián Jaén-Gil

Divisjon

Klima og miljø

Mer info om Adrián

Se profil i Cristin

Åpne CV

Last ned pressebilde
Se alle prosjekter
Se alle publikasjoner på Cristin

Aktuelt