Gå rett til innhold
<
<
Adam

Adam Christopher Funnell

Forsker

adfu@norceresearch.no
+47 56 10 78 26
Nygårdsgaten 112, 5008 Bergen, Norway

Adam er en fotonik- og elektronikkingeniør, og jobber spesielt innen fiberoptikk. Han jobber med fiberoptisk sensing for temperatur og akustikk målinger, belastning overvåking, og nye teknikker for masse- og trykkmåling.

Adam begynte i Norce etter en periode som senior universitetslærer ved University of Sheffield, Storbritannia, hvor han ledet et lærerteam på 12 personer på tvers av databehandling, kontroll og elektroteknikk og vant betydelige Innovate UK-midler for å revolusjonere undervisningstilbudet. Han er seniorstipendiat ved Higher Education Academy, og har et postgraduate Certificate in Teaching for Learning in Higher Education (PGCertTLHE).

Han studerte for en doktorgrad ved Optical Networks Group ved University College London (UCL), hvor hans forskning på dynamiske optiske nettverk for datasentre, spesielt for medieproduksjon, ble utført under et Industrial Fellowship fra Royal Commission for the Exhibition of 1851. Han har også tidligere studert ved University of Cambridge (MRes Photonic Systems Development), og ved Imperial College London (MSci Physics).

I løpet av sin karriere har han også jobbet direkte innenfor både Microsoft Research og BBC Research and Development for å bygge prototyper basert på akademisk forskning klar for bruk i den virkelige verden.