Digitale systemer
Seniorforsker
- Bergen
tola@norceresearch.no
+47 901 42 945
Enlighten-web
Et verktøy for interaktiv og visuell analyse av komplekse datasett
Enlighten-web er et verktøy som hjelper deg med å analysere store og komplekse datasett på en enklere og mer visuell måte. Dataene vises som stolpediagram, tabeller, spredningsdiagram, vektorplott, linjediagram og kartplott.
Verktøyet lar deg interaktivt utforske store datasett for å finne sammenhenger mellom variablene og oppdage interessante egenskaper i dataene.
Nysgjerrig på verktøyet? Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon verktøyet og mulige bruksområder.
Figuren nedenfor viser en Enlighten-web visualisering av seismiske hendelser. I neste figur er det brukt et geografisk filter for å fremheve egenskapene til seismiske hendelser i Jan Mayen-området. Enlighten-web bruker kartmotoren Cesium for å generer kart.
Kilde:
NORCE
En Enlighten-web visualisering av seismiske hendelser.
Kilde:
NORCE
Her er det brukt et geografisk filter for å fremheve egenskapene til seismiske hendelser i Jan Mayen-området.
Eksempler på bruksområder
Enlighten-web er en web-applikasjon og kan brukes til å bygge web-portaler for visualisering og analyse av forskjellige datatyper.
Eksempler på bruk av Enlighten-web inkluderer prosjektet SFI Smart Ocean, som har som mål å lage et trådløst observasjonssystem for overvåking av undervannsmiljøer og installasjoner. Universitetet i Bergen, Høgskolen på Vestlandet, Havforskningsinstituttet, Aanderaa Data Instruments AS, Aker BP, Bouvet og Kongsberg Maritime er blant partnerne i prosjektet.
Verktøyet ble opprinnelig utviklet som en Windows-applikasjon av Ove Daae Lampe, men ble senere endret til en nettbasert applikasjon da behovet for tilgang gjennom nettportaler økte.
Enlighten-web ble først brukt under prosjektet EPOS Norway. Her ble Enlighten-web brukt til å bygge en nettportal for interaktiv visuell analyse av geovitenskapelige data med spesiell vekt på geofarer (https://epos-no.uib.no/eposn-d...). Partnere i dette prosjektet var Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo, Norges Geologiske Undersøkelser, Kartverket og NORSAR.
Verktøyet har også blitt brukt i et prosjekt for høsting av data fra autonome marine måleplattformer. Prosjektet ble ledet av Aquaplan-NIVA, med NIVA og Kongsberg Digital som samarbeidspartnere.