Gå rett til innhold
<
<
Nye avdelingsdirektører i NORCE

Nye avdelingsdirektører i NORCE

Aktuelt

Publisert: 01.06.2021
Oppdatert: 15.06.2022

Ny administrerende direktør og nye avdelingsdirektører er på plass fra 1. august.

I løpet av høsten omorganiserer vi fra seks til tre forskningsavdelinger. Ambisjonen er å skape store og slagkraftige enheter, og legge bedre til rette for tverrfaglig samarbeid. NORCE sin visjon er lidenskap for kunnskap – sammen for bærekraft. De store samfunnsutfordringene vi står overfor krever ulike faglige perspektiver. Vårt samfunnsoppdrag er å utvikle kunnskap og løsninger som setter oss i stand til å ta kloke valg for felles fremtid.

De nye forskningsavdelingene gir muligheter til å utvikle nye faglige nisjer og strategisk kompetanse for å bidra til den omstillingen som Norge må ta både i offentlig og privat sektor.

Her er våre nye ledere

Foto: Privat, Kristin Wallevik., Kristin Wallevik foto privat, ,

Kilde:
Foto: Privat

Kristin Wallevik.

Adm. Direktør blir Kristin Wallevik. Wallevik kommer fra stillingen som dekan på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder, og har tidligere vært administrerende direktør og nestleder i Agderforskning, et av instituttene som i dag er en del av NORCE.

Se også Kristin Wallevik blir ny administrerende direktør i NORCE

Avdelingsdirektør for Energi og teknologi blir Thor Arne Håverstad med Aina M. Berg som nestleder. Håverstad har doktorgrad fra NTNU, jobbet 7 år som seniorforsker og prosjektleder i SINTEF, 27 år i Aker-systemet hvor han har hatt en rekke lederstillinger både nasjonalt og internasjonalt, samt 3,5 år som CTO i MHWirth. Håverstad var administrerende direktør i Teknova før NORCE-fusjonen og har hatt en rekke funksjoner i NORCE-konsernet, blant annet var han en tid administrerende direktør i datterselskapet Gexcon og for tiden er han konstituert adm. dir. i NORCE.

Avdelingsdirektør for Helse og samfunn blir Jon Harald Kaspersen med Ingrid Helgøy som nestleder. Kaspersen kommer fra stillingen som forskningssjef i SINTEF Digital, avdeling Helse. Han er utdannet maskiningeniør fra NTH, og har en doktorgrad innen turbulent strømming fra samme sted.

Avdelingsdirektør for Klima og miljø blir Trond M. Dokken, med Hans Kleivdal som nestleder. Dokken kommer fra stillingen som konserndirektør for Klima i NORCE.

, Thor Arne Håverstad,  Jon Harald Kasperesen og Trond M. Dokken., Avdelingsdirektører NORCE haverstad kaspersen dokken, ,

Thor Arne Håverstad, Jon Harald Kasperesen og Trond M. Dokken.

Kontakt

Monika Sandnesmo

Leder forskningspolitikk og samfunnskontakt - Oslo
mosa@norceresearch.no
+47 56 10 70 36
+47 957 43 195

Hold deg oppdatert om forskning og innovasjon fra NORCE

Meld deg på vårt nyhetsbrev