Gå rett til innhold
<
<
NORCE-radar installert på DOF-fartøy

NORCE-radar installert på DOF-fartøy

Aktuelt

Publisert: 28.06.2024
Oppdatert: 28.06.2024

NORCE-forskere har utviklet et radarsystem som forutser innkommende bølger og fartøyets bevegelser. Nå er det tatt i bruk.

Enten du skal flytte en rigg eller installere en vindmølle offshore – hovedutfordringen for alle operasjoner til havs er store bølger. Bølger er uforutsigbare og påvirker både operasjonell effektivitet og sikkerhet om bord. Det ville NORCE-forskerne gjøre noe med.

– RIMARC-systemet forutser hele feltet av individuelle bølger og fartøybevegelser i løpet av de neste minuttene. Systemet vil revolusjonere sikkerhet og effektivitet om bord, sier seniorforsker Svein Olav Halstensen.
, Hans Ellingsen, Service Engineer, Kongsberg Maritime sammed med seniorforskerne Svein Olav Halstensen og Leonid Vasilyev., 20240525 214652 post 004, ,

Hans Ellingsen, Service Engineer, Kongsberg Maritime sammed med seniorforskerne Svein Olav Halstensen og Leonid Vasilyev.

Systemet utvikles sammen med Dr. Yuming Liu fra MIT Ocean Research og Kongsberg Maritime, og er allerede installert på de to DOF-fartøyene Skandi Vega og Skandi Africa.

– Som en del av RIMARC-systemet utvikler Kongsberg Maritime en alarm som varsler om store bølger før de treffer fartøyet, slik at mannskapet kan komme seg av dekk i tide, sier Leonid Vasilyev, seniorforsker bak modellene.
– Med tiden kan RIMARC-systemet brukes på alle fartøyer som er utstyrt med standard navigasjonsradarer, sier Victoria Zinchenko, seniorforsker.

RIMARC-systemet utvikles i RAIDAR-prosjektet. Samarbeidspartnere i prosjektet er MIT Ocean Research, Kongsberg Maritime, Equinor, og DOF ASA.

Les mer her; Kan forutse bølger som kommer