Go straight to content
<
<
C-ICE: Counteracting effect of future Antarctic sea-ice loss on projected increases of summer Monsoon rainfall

C-ICE: Counteracting effect of future Antarctic sea-ice loss on projected increases of summer Monsoon rainfall

Sør-asiatiske samfunn og økonomi er sterkt avhengig av sesong nedbør i løpet av Indian Summer Monsoon (ISM). Dette nedbør har store rom-tid-variabilitet, hovedmønster som er uttrykt i en veksling mellom "break" og "aktive" faser. Break faser innebærer tørre forhold over Indias viktigste jordbruksområder. Når tilstrekkelig langvarig eller gjentatt i løpet av sesongen, de er forbundet med tørke. Matproduksjon er svært følsom for både tørre og våte regn ytterpunktene. Under menneskeskapte klimaendringer, modell avledet anslag generelt predikerer en økning i sesong-middelregntotal sammen med en reduksjon i antall regnværsdager. Men de tilknyttede rom-tid-mønstre av endring i gjennomsnittlig nedbør er svært usikre.

Overgangen mellom pause og aktive faser av ISM korresponderer med en stor meridionale ekskursjon for nedbør maksimalt, noe som reflekterer en tendens til at nedbøren å skje over foretrukne geografiske loci: en over Gulf of Bengal og Indo-Gangetic slettene; og en over Ekvatorial indiske hav. Disse gjenspeiler på svingninger av sone-gjennomsnittet Inter-Tropical Convergence Zone, noe som tyder på en link med den globale sirkulasjon. Som et resultat, er posisjonen og intensiteten av ITCZ ​​følsom for endringer i utenom varmekilder. Antarktisk sjøis tap vil resultere i en ekstra varmekilde i SH på ca 0,3 PW i sydlige vinteren.

Derfor vil vi undersøke om en betydelig ISM nedbør respons kan induseres av store interhemispheric oppvarming anomalier. Fokuset vil være på fremtidig antarktiske sjøisen tap, tilhørende varme flux endringer, og deres innvirkning på den globale atmosfæriske sirkulasjonen. Gjennom prosjektet vil en sterk vekt legges på forskningssamarbeid og spesielt på både formell og forskerutdanning med de indiske partnerne.

Project facts

Name

C-ICE: Counteracting effect of future Antarctic sea-ice loss on projected increases of summer Monsoon rainfall

Status

CONCLUDED

Duration

01.05.16 - 30.04.19

Total budget

6.631 NOK

Funding

Research Council of Norway (RCN)

Project members

Michel Dos Santos Mesquita
Jürgen Bader
Kevin I. Hodges
Thomas J. Bracegirdle
Camille Li
Saurabh Bhardwaj
M. S. Madhusoodanan