Foto  Af M  Ahusk Copyright

NORCE på Arctic Frontiers

Statsminister, statsråder og forskere fra inn og utland møtes neste uke i Tromsø. Konferansen Arctic Frontiers arrangeres for 13. gang. Denne gang med tittelen "Smart Arctic" og fokus på å finne løsninger relatert til grenseoverskridende fellesproblem i arktiske strøk.

"Arctic Frontiers" startet i 2006 den første globale vitenskapelige konferansen om økonomisk, samfunnsmessig og miljømessig bærekraftig vekst i nord. Nå i januar 2019 arrangeres den 13. konferansen med temaet "Smart Arctic".

Konferansen tar et vidt blikk og skal bygge nye partnerskap på tvers av nasjoner, generasjoner og etniske grupper. Arktiske grenser gir et forum for dialog og kommunikasjon mellom vitenskap, myndigheter og industri i hele Arktis.

Plenumsprogrammet har flere hovedmøter og statsminister Erna Solberg og flere av hennes statsråder er tilstede.

NORCE, sammen med partnerne Bjerknessenteret og NORUT, er med sine forskere og ledere også på plass. Vi adresserer forskning knyttet til plast i havet, fremtiden for styring og håndtering av sårbarhet i arktiske økosystemer, arktisk tilstand og viser løsninger for en smart arktisk fremtid.

Vi er på Arctic Frontiers

Se hvor du finner våre folk