Camilla Aadland blir ny kommunikasjonssjef i NORCE

Aadland, som tiltrer stillingen som kommunikasjonssjef 8. august, kommer fra jobben som nyhetsredaktør i Fiskeribladet og Intrafish.

Sist oppdatert: 19. mai 2022
Camilla Aadland foto Rune Rolvsjord 72
Camilla Aadland. Foto: Rune Rolvsjord.

Camilla Aadland er utdannet journalist, og har bred erfaring fra norsk presse. De siste årene har hun vært redaktør, og har både jobbet med daglig nyhetsledelse og med strategi.

– Jeg gleder meg veldig til å starte opp som kommunikasjonssjef i NORCE. Det er et ordentlig spennende konsern, som forsker på viktige tema som klima, helse og samfunn. Jeg ser frem til å bidra til å løfte fram forskningen og å styrke synligheten til NORCE.

Christina Brunner, organisasjonsdirektør i NORCE sier hun er glad for at Aadland skal lede kommunikasjonsarbeidet i NORCE.

– Med Camilla får vi en veldig kompetent fagperson med oss på laget. Gjennom sine tidligere erfaringer kjenner hun godt til flere av de sektorene NORCE jobber med. Med sin bakgrunn vil hun styrke og komplettere kommunikasjonsmiljøet vårt, sier Brunner.

Jeg er stolt over å få muligheten til å lede det gode kommunikasjonsarbeidet som gjøres i NORCE
– Camilla Aadland

I flere år hadde Aadland ansvar for dekningen av industri og energi i Teknisk Ukeblad. Senere var hun med å bygge opp Sysla – nå E24 – hvor hun blant annet dekket havbruksnæringen og grønt næringsliv. I 2017 ble hun hentet til Fiskeribladet for å bygge opp Fiskeribladets nettsted for forskning og teknologi Tekfisk. Både i Sysla og Tekfisk har hun laget en rekke podkaster.

Aadland har også tidligere jobbet med forskningskommunikasjon, som kommunikasjonsleder i Bjerknessenteret og som kommunikasjonsrådgiver i Uni Research.

– Jeg stortrivdes da jeg var i Uni Research, som nå er en del av NORCE. Det blir veldig kjekt å komme tilbake til det som nå er et av Norges største forskningsselskap, med avdelinger en rekke ulike steder i landet. Jeg er stolt over å få muligheten til å lede det gode kommunikasjonsarbeidet som gjøres i NORCE.

Aadland vil ha arbeidssted i Bergen.