The Alarm Distress Baby Scale (ADBB) - Bergen

Sist oppdatert: 2. jun. 2020
ADBB2
(

Ill: Colourbox

)

RKBU Vest tilbyr 3-dagers kurs opplæring i ADBB skalaen. ADBB er en observasjonskala i screeningformat for å vurdere sosial atferd og sosial tilbaketrekningsatferd hos spedbarn 2-24 måneder.

Allerede som nyfødt er barnet i stand til å regulere inntrykk og kontakt gjennom blikket og andre uttrykksformer. Spedbarnet vender seg vekk når aktiveringsnivået blir for høyt, men etter en pause benytter det både blikk, emosjonelle ansiktsuttrykk og gestikuleringer for å invitere til ny dialog. Dette er naturlige former for tilbaketrekningsatferd, som er viktig for barnets tilpasning og regulering av følelsestilstand. Vedvarende sosial tilbaketrekningsatferd er derimot et faresignal som kan være tegn på stress, sykdom, relasjonsproblemer, omsorgssvikt eller organisk sykdom.

Kurset er på 2 + 1 dag som ikke er sammenhengende. Første del av kurset gir en kort innføring i spedbarns utvikling og ADBB skalaen, og øvelser i skåring. På tredje dag forventes det at deltakerne har med egne filmer som skåres og diskuteres i fellesskap. Kursleder er psykolog og forsker Hanne Cecilie Braarud.

Tidspunkt:

31. august 2020 kl 10-16

1. september 2020 kl 9-15

20. oktober 2020 kl 10-16

Påmeldingsfrist: 30. juni 2020

Målgruppe: Ansatte innen helse- og barnevernstjenester i 1. og 2. linjen som arbeider med de yngste barna og deres familier. Det er en fordel om flere fra samme tjeneste deltar i opplæringen.

Manual og relevante artikler blir sendt ut til deltakerne i forkant av kurset

Antall plasser: 20

NB! Vi tar forbehold om endringer av datoer i tilfelle det kommer nye restriksjoner knyttet til covid-19.