Gå rett til innhold
<
<
Observasjon og tilknytning - med trygghetssirkelen som tilnærming/verktøy

Observasjon og tilknytning - med trygghetssirkelen som tilnærming/verktøy

Trygghetssirkelen brukes for å observere, tolke og forstå barns atferd, følelsesmessige reaksjoner og ulike behov. Du vil lære hvordan du kan observere og tolke barns reaksjoner i samspill ut fra kunnskap fra tilknytningsfeltet, utviklingspsykologi og hjerneforskning.

Kursinnhold

Gjennom to dager vil vi ha en psykoedukativ grunnopplæring med fokus på tilknytning og observasjon av samspill, der barns atferd og følelsesmessige reaksjoner ofte kan være vanskelige å forstå ut fra den situasjonen de kommer til uttrykk i. Dette kan skape forvirring og usikkerhet i hvordan man skal forstå barnet og dets behov. Gjennom kurset vil vi trene på å kjenne igjen de ulike tilknytningsmønstrene. Vi vil også ha fokus på strategier basert på tilknytning som kan bidra til å forme barnets oppførsel og samhandlingsmønster i positiv retning.

Dag 1: En introduksjon og grundig innføring i tilknytning og observasjon med utgangspunkt i trygghetssirkelen. Dere få se et utvalg av videoopptak av barns samhandlingsmønstre (både lav- og høyrisiko).

Dag 2: Bruk av denne kunnskapen ved øvelse på observasjon og tolkninger av samspill og tilknytningskvalitet ved hjelp av diskusjoner og gruppearbeid, med utgangspunkt i filmer med ulike utfordringer i samspillet.

Dette kurset kvalifiserer også til deltakelse på opplæring i å holde foreldreveiledningskurset «Vær med meg- følelsestrening»- med trygghetssirkelen som guide til barnets følelser og behov.

"Observasjon og tilknytning - med trygghetssirkelen som tilnærming/verktøy" går over 2 dager og settes opp ca. 2 ganger pr. år.

Det er 25 plasser til dette kurset

Forelesere

Norma Vågstøl, RKBU Vest, klinisk spesialist og familieterapeut/sertifisert COS-terapeut og supervisor.
Anja Helene Strønen Lien, familieveileder i Familieteamet i Bjørnafjorden kommune/ sertifisert COS-terapeut og supervisor

Kontaktperson

Norma Vågstøl

Seniorrådgiver RKBU Vest - Bergen

nova@norceresearch.no
+47 56 10 72 91

Monica Berge

Rådgiver RKBU Vest - Bergen

mobe@norceresearch.no
+47 56 10 72 11

Tid

Fra: Mandag 3. oktober 2022
kl: 09.00

Til: Tirsdag 4. oktober 2022
kl: 15.30

Sted

RKBU Vest, Nygårdsgaten 114, Bergen

Pris

Gratis

Søknadsfrist

7. august, 2023

Oppstart

7. september 2023

MELD DEG PÅ