Møt NORCE på Arendalsuka

Vi deltar i år mannsterke under hele uken og starter med arrangement under hovedprogrammet tirsdag formiddag om havets bærekraft. Derfra og ut er det full steam med både kommune- og regionalreform og CCUS-problematikk.

NORCE er glade for at vi sammen med Arendalsuka, HI, UiB, UiA, UiS og UiT får være med å løfte havets bærekraft opp på agendaen. Her vil vi møte bla Rolf Thore Roppestad, CEO Gard og medlem av FN-panelet «Sustainable Ocean Business Plattform» og vår egen Marte Haave, forsker NORCE, og kjent for mange gjennom prosjekter relatert til plast i hav og langs kysten vår.

Dette arrangementet kjøres tirsdag morgen klokka 10.00 i Kulturhuset og i panelet ellers er næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, Sissel Rogne som er direktør ved Havforskningsinstituttet, Inger-Marie Sperre som er styreleder for Sjømat Norge, Lars Haltbrekken, stortingsrepresentant for SV og Anne Husebekk som er rektor ved Universitetet i Tromsø.

NORCE selv har valgt å kjøre alle våre debatter på onsdag i Vitenbiten på Vitensenteret, to minutter fra Pollen:

  • Vi starter opp med regionreformdebatt klokka 14. Her kommer statsråd Monica Mæland og hun møter bla APs tidligere nestleder Helga Pedersen. Helga er nå lokalpolitiker og kandidat til ordfører i Tana og har klare tanker om det som skjer fra sentralmakta. NORCE sin historiker Yngve Flo har gjennom mange år fulgt reformen gjennom forskerblikket. Debattleder Jens Kihl, BT
  • NORCE har også forskning og drift knyttet opp mot energiproduksjon. Vi kjører derfor CCUS-debatt klokka 16.15 med oppspill fra Trond Dokken, NORCE og Bjerknessenteret og Hans Jørgen Vinje fra Gassnova samt et stjernespekket lag i panelet. Debattleder Hans K. Mjelva BT

NORCE vil også være tilstede og med i andre debatter i regi av andre aktørerer. Her er noen smakebiter:

  • Tirsdag kl. 17.00 i regi av UiA og NORA er det debatt om kunstig intelligens i helsesektoren. Her er NORCE-forsker Annette F. Stephansen med.
  • Onsdag klokka 10 til 12 er det tur til Raet nasjonalpark og besøk i den fantastiske naturen i skjærgården utenfor Tvedestrand, Arendal og Grimstad. Flere NORCE-forskere deltar med kunnskap
  • Onsdag kl 13. i regi av Frivillighet Norge ser vi på hvordan deltakelse i frivilligheten er med på å løse flere floker. NORCE-forsker Ivar Eimhjellen deltar.
  • Torsdag kl 09.30 i regi av SINTEF møter vår CEO Elisabeth Maråk Støle i topplederdebatt om mulighetene i Horisont Europa.
  • NORCE er med i dronenettverket UAS Norway. Du møter NORCE-forsker Rune Storvold på stand med UAS Norway hele uken.
Plast
Bærekraft & business - tåler havet den belastningen vi nå utsetter det for? NORCE stiller med plastforsker Marte Haave under hovedprogrammet på Arendalsuken tirsdag 13.august. Foto: Gunn Janne Myrseth