Alrekdagene: Forskning for folk, med folk, til folk

Er du ansatt, student eller innbygger interessert i helse? Da vil det være sesjoner skreddersydd for deg i løpet av disse dagene.

Sist oppdatert: 24. aug. 2021
Alrekdagene bilde 4 3

Rektor ved UiB, Margareth Hagen, åpner arrangementet onsdag 22. september kl. 09:30, etterfulgt av åpningssamtalen «skal samfunnet betale for forskning som ikke blir brukt?» Her bidrar ledere fra klyngen. Etter det vil klyngens faggrupper arrangere parallellsesjoner.

Les mer om Alrekdagene på klyngens nettsider

Program Alrekdagene

Torsdag starter med filmen «Alt det jeg er» på Bergen kino. En tankevekkende film om følgene Emilie lever med etter å ha blitt utsatt for overgrep som barn. Resten av dagen er viet til tverrfaglige diskusjoner om hvordan vi kan jobbe for å bedre kompetanse i utdanningene, i det offentlige tjenesteapparatet, så vel som i og gjennom idrett og musikk. Dagen er et samarbeid med klyngene Polyfon og Idrettsklynge Vest.

Fredag setter et kritisk blikk på forskningsformidling og brukermedvirkning i helseforskning. Samtidig som vi inviterer inn barn og eldre for kunnskapspåfyll! Det vil også bli fagsesjoner fra pågående forskningsprosjekter i klyngen om depresjon og covid-19.

Alrekdagene avsluttes med Researchers Night på Grand Hotel Terminus, med tema overgangsalder og kvinnehelse. Her blir det det morsomme skråblikk og alvorlig dialog. Arrangeres med Forskningsdagene i Bergen.